Welk koelsysteem kiest u voor het opbaren van overledenen?

Hoe maak ik de keuze voor de juiste koeling?
Vaak krijgen wij de vraag: “Ik wil een nieuw koelsysteem aanschaffen, welke adviseren jullie”? We hebben hier geen pasklaar antwoord op. Dit is per persoon en per bedrijf afhankelijk. Hieronder vertellen we daar wat meer over:

Bedopbaringen
Onze eerste vraag is dan: waar wilt u de koeling voor gebruiken? Voor bedopbaringen of voor kistopbaringen? Voor een bedopbaring of andere “directe” koelmethoden waarbij het lichaam direct contact maakt met de koeling kunt u een bedkoeling type schelp gebruiken. Deze heeft opstaande randen en kunt u hierdoor niet gebruiken voor een kistopbaring. De bedkoeling type schelp leveren wij met een flexibele hoofdsteun.

Kistopbaringen
Voor kistopbaringen kunt u gebruik maken van een koeltafel, ook wel kistkoeling genoemd. Koeltafels hebben we in twee varianten: De eerste variant is de koeltafel 140 cm. Hierbij heeft u een set schragen of een schaarwagen nodig. De koeltafel 140 cm is geschikt voor inbouw in meubels of voor een mobiele kistopbaring, bijvoorbeeld in een thuissituatie. De tweede variant is de koeltafel 180 cm.
Deze koeling is geschikt om te gebruiken op een vaste plaats zoals in een rouwkamer, uitvaartcentrum etc.

Combi koelingen
Ook zijn er koelingen waarmee u een bed- en kistopbaring kunt realiseren. Dit zijn de MultiFlex koeling en de Multikoeling. Omdat deze koelingen vlak zijn kunnen er zowel bed- als kistopbaringen mee gerealiseerd worden. De MultiFlex koeling heeft de unieke eigenschap, dat u in het geval van een bedopbaring, de hoofdsteun uit kunt klappen en een echt kussen kunt gebruiken. Bij de opbaring ziet u de hoofdsteun niet meer. Uiteindelijk is het hoofd van de overledene het meest zichtbare deel van de opbaring. Een goede koeling hiervan voorkomt verkleuringen. Als u deze hoofdsteun inklapt kunt u de koeling gebruiken voor een kistopbaring i.c.m. een set schragen of een schaarwagen.

Het koelsysteem voor u
Welk koelsysteem u gebruikt hangt volledig af van wat u ermee wilt doen en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn. Misschien gebruikt u zelfs wel meerdere soorten koelingen in de praktijk.

In elk geval adviseren wij u graag wat voor u de beste oplossing is. Wij zorgen daarna voor een koeling waarmee u tien tot twintig jaar vooruit kunt. En natuurlijk een uitstekende service!