De inrichting van uw uitvaartcentrum

Uw uitvaartcentrum is een bijzondere plaats , waar dagelijks mensen komen om afscheid te nemen van een dierbare. Het is dan ook van groot belang dat uw uitvaartcentrum sfeervol en praktisch is ingericht, zowel voor de klanten , als voor u en uw werknemers.

Impressie

De Vene verzorgt de volledige inrichting van uw uitvaartcentrum

Bij het inrichten van een uitvaartcentrum zijn er veel zaken om over na te denken. Graag helpen wij u, om een plan op te stellen en hierbij niets over het hoofd te zien.  Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring in de uitvaartwereld en we zijn op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen , die het verzorgen van overledenen netjes, ergonomisch en efficiënt laten verlopen.

We hebben een breed assortiment en er is hierin heel veel maatwerk mogelijk. Veel artikelen ontwikkelen wij in eigen beheer. Denk hierbij aan:

 • kistmeubels
 • wandafscheidingen
 • wandbekleding
 • verrijdbare separaties
 • bloemenzuilen
 • kandelaars
 • tilhulpmiddelen – plafondliften
 • sectietafels /  verzorgingstafels
 • Wastafels – mortuariumblokken

Zeker op koeltechnisch gebied kunnen wij u een oplossing op maat bieden. Deze vervaardigen wij in eigen beheer.

 • mobiele koelsystemen
 • vaste koelsystemen
 • koelruimtes met de benodigde stellingen
 • transportmiddelen zoals hefwagens- baarwagens

Inrichting uitvaartcentrum / rouwkamer / crematorium

De Vene is thuis in uitvaartcentra, rouwkamers en crematoria. Enigszins gek om te concluderen, maar het is zo. Het uitvaart DNA zit in alle mensen die werkzaam zijn bij De Vene. In de loop van de tijd zijn wij gespecialiseerd geraakt in de inrichting van uitvaartcentra, crematoria, rouwkamers etc. Van de inrichting van de verzorgingsruimte, het plaatsen van de koelcel tot en met de inrichting van de aula of ruimte voor de afscheidsdienst.

Voor de sfeerinrichting werken wij samen met bedrijven die niets anders doen dan dat het inrichten van ruimtes, waaronder de uitvaartcentra in opdracht van ons. Hierdoor ontstaat een samenwerking die optimaal werkt en voor u de beste resultaten oplevert. Neem contact met ons op als er een ruimte ingericht gaat worden. Dan gaan wij met u om tafel en spreken uw wensen en de mogelijkheden door.

Inrichting mortuaria ziekenhuizen en instellingen

Het komt steeds vaker voor dat we gevraagd worden voor de inrichting van ziekenhuismortuaria, mortuaria van zorgcentra en instellingen.

Te denken valt dan aan de inrichting van het technisch gedeelte zoals de gekoelde ruimte / koelcel, de autopsietafel maar ook de opslag van de overledenen in speciale rekken. Hierbij zijn ook transportmiddelen nodig zoals een hefwagen, schalen om de overledene op te plaatsen etc. Bij de volledige routing worden wij ingeschakeld. Vanaf de transfer van het bed tot en met het ophalen van de overledene met de rouwauto. In alle tussenliggende schakels moet het interne vervoer goed verlopen. Wij denken hierin mee en zorgen dat iedere fase van A tot Z goed wordt begeleid. Wij houden de touwtjes in handen.

Ook verzorgen wij de volledige aankleding  van de afscheidskamers, van de vloer, de wand tot en met het meubilair. Met deze totaaloplossing kunnen wij ziekenhuizen en instellingen volledig ontzorgen, hebben ze één aanspreekpunt en sluit alles naadloos op elkaar aan!

Inrichting kerken en moskeeën

Ook voor de inrichting van de afscheidsruimtes en bewassingsruimtes in religieuze centra in Nederland en België worden wij vaak ingeschakeld. In Islamitische centra is dit vaak voor de inrichting van de bewassingsruimte en bijbehorende ruimtes. Het komt steeds vaker voor dat er ook een ruimte gemaakt wordt waar afscheid genomen kan worden. Dit was in het verleden niet gebruikelijk. 

Onze hoofdtaak bij Islamitische centra en Moskeeën is de inrichting van de bewassingsruimte, waar de rituele wassing plaats vindt. Denk dan aan de bewassingstafel met een hoog-laag inrichting en warm en koud water douche, een gekoelde ruimte maar ook aan het wandmeubilair, tilhulpmiddelen, plafondliften etc. Over de routing binnen het pand denken wij ook mee. Onze praktijkervaring in de overledenenzorg en onze ervaring in de inrichting van bewassingsruimtes maakt dat wij een goed en gewaardeerd advies uit kunnen brengen aan het bestuur.

Bij kerken worden wij ingeschakeld om de afscheidsruimte(s) in te richten met een ruimtekoeling en/of mobiele koelsystemen. Ook het interieur zoals gordijnstoffen, vloerafwerking, verlichting en meubilair zijn wij met onze partners in gespecialiseerd. Voor alle zaken op het gebied van uitvaart en inrichting kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, we adviseren u graag!

Het laatste nieuws

In het onderstaande overzicht zijn onze laatste nieuwsberichten te vinden. Hier tonen we ook vaak onze laatst afgeronde projecten.

Brancardonderstel Master, kwaliteit in eenvoud

Ook met het Master brancard-onderstel heeft De Vene een uniek product toegevoegd aan het assortiment. [...]

Samenwerking Beautiful Closure en De Vene

Na een lange en gedegen voorbereiding kunnen we u trots mededelen dat Beautiful Closure en [...]

Blaaskoeling overledenen

Een lang gebruikt fenomeen in de Nederlandse uitvaartsector is de blaaskoeling voor overledenen. De blaaskoeling [...]

Bodybag actie een succes!

Vorige week en de week ervoor hadden wij de 20% actie korting op onze bodybags. [...]

Opgeleverd in Den Haag

Vorige maand mochten we dit project voor een mortuarium in Den Haag afronden. Inclusief gekoelde [...]

Een tilhulpmiddel voor moeilijk bereikbare plaatsen? Dat bestaat!

Zie hieronder het filmpje! Geschikt voor evacuaties op moeilijker begaanbare plaatsen naar de overledenenbrancard.  

Waarom een gelaatsbeschermer ?

Iedere uitvaartprofessional zal bevestigen dat het sluiten van de brancard in het bijzijn van de [...]

De Vene ontwikkelt en produceert mobiele koelsystemen

Bij De Vene uitvaartbenodigdheden zetten we ons al jaren in voor de ontwikkeling en productie [...]

Collega`s in beeld

Wim van der Maas is mijn naam en ik woon in Zaltbommel. Ik was in [...]

Uitvaartkisten van De Vene waarmee u zich kan onderscheiden

Bij Vene Uitvaartbenodigdheden staan we bekend om onze toewijding aan kwaliteit, maatwerk en service.  Onze [...]

Nieuw in ons assortiment: opbaarplateaus

Bij De Vene streven we er altijd naar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige [...]

Inrichting ’t Uitvaarthoes in Glanerbrug

De Vene heeft meegewerkt aan de inrichting van ’t Uitvaarthoes in Glanerbrug. In de twee [...]