Visagiekoffer, wat zit er allemaal in en hoe gebruik ik het?

De aluminium koffer is zeer stevig en heeft twee metalen sluitingen. De hoeken van de koffer zijn verstevigd door middel van kunststof hoekjes. De afmetingen van de koffer zijn: 34,5 x 28,5 x 10,5 cm. Deze is handig om mee te nemen naar de laatste verzorging van een overledene, bijvoorbeeld in de verzorgingsbus of overbrengauto.

In de koffer zitten twee verschillende soorten foundations, een lichte en een donkere. Om de juiste kleur foundation te krijgen, mix je deze twee kleuren met de spatula op de mixing palette. Hierbij kun je ook de makeup blend mixen, waardoor de foundation wat makkelijker aan te brengen en een matte finish geeft.

Voordat je producten aanbrengt kan het nodig zijn om te camoufleren, waarbij je tegenovergestelde kleuren gebruikt. Als iemand bijvoorbeeld een blauwe plek heeft gebruik je geel/oranje, of wanneer iemand rode plekjes heeft gebruik je de groene concealer. Door de tegenovergestelde kleur te gebruiken neutraliseer je de kleur van de huid, waarna je met de foundation alles blend.

Voor de foundation en camouflage kun je zowel een sponsje als een foundationkwast gebruiken. Voor rondom de ogen of andere plekken waar je lastig bij kunt komen, is de lip brush ook zeer geschikt door zijn kleine formaat.

Na de foundation is het heel belangrijk om de foundation te ‘setten’. Hiervoor gebruik je de fixing powder, welke je aanbrengt met de powder puff of de contour brush. Dit zorgt ervoor dat de huid iets matter wordt en dat de foundation langer blijft zitten. Na de foundation kun je het gezicht iets meer diepte geven door te contouren. Door gebruik van de dual finish breng je met de contour brush de poeder aan. Dit gebeurt onder de jukbeenderen en onder de kaaklijn, omdat daar normaal ook wat schaduw valt.

Na de dual finish gebruik je het lip rouge wheel of de lip ’n cheek met een sponsje om wat rouge aan te brengen op de wangen en eventueel wat op het voorhoofd en de kin. Dit is om het gezicht wat kleur te geven.

Hierna kun je eventueel wat oogschaduw aanbrengen, kijk hierbij naar de huidskleur en haarkleur, maar ook kleur van de kleding speelt een rol. Door middel van de faceliner kun je de aanzet van de wimpers iets donkerder maken, als eyeliner net boven de wimpers of als oogpotlood in de waterlijn. Daarna breng je mascara aan op de wimpers zoals normaal. Van de aanzet tot de punten en altijd van beneden naar boven, dus van de huid af. Aangezien de ogen van een overledene altijd dicht zijn bij een opbaring is het niet nodig om mascara aan te brengen op de onderste wimpers.

Voor de lippen gebruik je weer de lip rouge wheel of de lip ’n cheek. Je kunt dit aanbrengen met de lip brush, maar met je vingers kan ook. Hierbij kies je een kleur die past bij de oogschaduw, maar ook bij de persoon. Had iemand altijd knalrode lippenstift op, gebruik dan nu ook een rode, dat zal vertrouwd voelen. Hou hierbij wel rekening met de huidskleur, die is vaak wat bleker als iemand is overleden, dus zou je de rode kleur ook maar heel subtiel hoeven te gebruiken.

Als laatste stap breng je een paar spuitjes fixing spray aan over het hele gezicht. Doe dit op ongeveer 20 centimeter afstand, zodat het verneveld en je geen druppels krijgt. De fixingspray zorgt ervoor dat de makeup wordt gefixeerd en niet afgeeft bij aanraking van de huid.

Klik hier om de visagiekoffer direct te bestellen.

 

Tips & tricks.

  • Je kunt kwasten gebruiken voor het hele gezicht. Bijvoorbeeld, als het een foundation kwast heet, betekent niet dat je deze niet mag gebruiken voor oogschaduw. Experimenteer en kijk wat jou handig lijkt.
  • Je vingers hebben iets wat kwasten niet hebben, warmte! Dus als je concealer niet goed blend, gebruik je vinkers om het product iets te laten ‘smelten’ zodat het makkelijker gaat.
  • Gebruik de latex foam wegdes (sponsjes) in een deppende beweging. Als je ermee veegt kan het zijn dat je de lagen eronder wegveegt en de verkleurde huid weer tevoorschijn komt. Dus: deppen!
  • Voordat je begint met camouflage conceaer zou je een massagecreme, vaseline of lila make-up basis aan kunnen brengen. De huid van een overledene is vaak wat uitgedroogd, maar door een basis aan te brengen maak je de huid iets vochtiger.
  • LESS IS MORE, succes!