Prematuurmeubel

Bij de moeder
Een kindje hoort na de geboorte dicht bij de moeder te zijn en daar willen wij het zo lang mogelijk houden. Met een wateropbaring kunnen de vader, moeder en eventueel broertje(s), zusje(s) en overige nabestaanden op een waardevolle manier afscheid nemen. Doordat het kindje zacht blijft, voelt het heel natuurlijk aan. Door de wateropbaring neemt het kindje de natuurlijke foetushouding aan. Ook is de kans op verkleuring veel minder en blijft de opbaring in een betere conditie.

De wateropbaring 1.0
De wateropbaring is een methode waarbij de foetus langer in betere conditie blijft. Echter, vaak komt dit neer op een plastic bakje, gevuld met kraanwater, met het kindje erin. Dit bakje moet in de koelkast worden gezet om gekoeld te worden. Wij vonden dat dit anders moest kunnen en zijn op zoek gegaan naar een andere methode om een prematuur baby’tje op te baren.

De wateropbaring 2.0
Met de speciaal ontwikkelde prematuurkoeling en bijbehorend thermo-acrylaat bakje kan de temperatuur van het water in het acrylaat bakje constant worden gehouden. U kunt dit zelf reguleren tussen 3 °C en 7 °C. Hierdoor kunnen ouders het kindje opbaren op een plaats waar zij dit willen en hoeft hun kindje niet meer in de koelkast. Hiervoor zijn alleen het thermo-acrylaat bakje en de prematuurkoeling nodig. Deze zijn bij ons ook los verkrijgbaar. De opstelling die u nu ziet is speciaal ontworpen voor geboortecentra en kraamafdelingen in ziekenhuizen. Het meubel met de geïntegreerde koeling kan naast het bed van de moeder worden gezet, zodat moeder en kind samen zijn.

Prematuurkoeling
De koeling is volledig ontwikkeld door De Vene en is een handgemaakt, Nederlands product. De koelplaat en koelunit zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De koeling heeft een digitale thermostaat om op een eenvoudige manier te temperatuur in te stellen. Neem voor meer informatie of advies contact met ons op.