Nieuws

Nieuw in ons assortiment.

Wegens succes brengen wij u onze sluitschroevenhouder wederom onder de aandacht.

Modern, duurzaam model kiststopper

Nieuws

Plafondliften

Eerste hulp voor uw rug!

"Een veelgehoord misverstand is dat plafondliften duur zijn in aanschaf"

De Vene plaatst al jarenlang plafondliften in uitvaartcentra en mortuaria. Een plafondlift-systeem is een ideaal tilhulpmiddel in de verzorgingsruimte. Met dit systeem heeft u de mogelijkheid om overledenen op een verantwoorde wijze te verplaatsen van bijvoorbeeld de brancard naar de verzorgingstafel, van de verzorgingstafel naar de uitvaartkist etc. U kunt zelfs al tilbanden aanbrengen op de brancard vóór de overbrenging, waardoor er een optimale transfer gemaakt kan worden bij aankomst in de verzorgingsruimte.

Een veelgehoord misverstand is dat plafondliften duur zijn in aanschaf. Nu is duur een relatief begrip natuurlijk, maar men vergeet dat er met behulp van een plafondlift alléén gewerkt kan worden. Een plafondlift verdient zich dus terug. Naast dit aspect kan er met een plafondlift verantwoord worden getild. Uw rug is onvervangbaar toch? Samenvattend is een plafondlift een investering voor de toekomst, voor de toekomst van u en uw collega`s.

Werking

Een plafondlift houdt het volgende in: Aan het plafond worden rails aangebracht waarin de tilcassette bevestigd wordt. De tilcassette kan verplaatst worden over de gehele lengte van de rail. De tilcassette zorgt voor de verticale verplaatsing van het lichaam, de rail zorgt voor de horizontale verplaatsing. Waar de rail eindigt, bij de wand, wordt een oplaadpunt in de rail gemaakt wat ervoor zorgt dat de tilcassette automatisch wordt opgeladen als u deze niet gebruikt. De geleiders in de rail en de speciale geleiders in de tilcassette zorgen ervoor dat de cassette zich zeer soepel in de rail kan verplaatsen van de ene naar de andere kant. 

Aan de tilcassette wordt een zgn. stretcherjuk gehangen waar de tilbanden aan bevestigd worden. Het stretcherjuk zorgt voor een evenwichtige transfer. Het evenwicht van het stretcherjuk kan bijgesteld worden doormiddel van een balansregelaar. Het stretcherjuk wordt voorzien van speciale tilbanden, welke goed glijden. De banden zijn door de goede glij-eigenschappen bijvoorbeeld eenvoudig uit de uitvaartkist te halen zonder dat de kleding van de overledene verplaats wordt. Een plafondlift is verkrijgbaar als mono railsysteem en als een traverse railsysteem. Bij een mono railsysteem kunt u de overledene over één vast gebied verplaatsen. Bij een traverse railsysteem kunt u de overledene naar elk willekeurig punt in de betreffende ruimte verplaatsen.

Informatie

Neem voor meer informatie over plafondliften contact met ons op!
Als u overweegt een plafondliftsysteem aan te schaffen komen wij graag langs om de situatie op te nemen, zodat wij een offerte op maat op kunnen stellen.

Voordelen van De Vene

› Wij zijn onafhankelijk

› Altijd bereik- en beschikbaar

› Groot assortiment

› Kennis van zaken

› Betrokken met uw dienstverlening

Contact gegevens

De Vene Uitvaartbenodigdheden

Bagijnhof 11

4264 AZ Veen (Nbr.)

T. 0416 820 820

F. 0416 820 821