Gerard vertelt: kwaliteit handschoenen

 Bij De Vene werken uitvaartprofessionals die veel ervaring hebben in de uitvaartbranche. Gerard is zo`n professional. In het komende jaar zult u regelmatig blogs en vlogs van Gerard voorbij zien komen over uiteenlopende onderwerpen. Dit keer: kwaliteit van handschoenen. 

Uit ervaring kan ik zeggen dat het gebruik van juiste handschoenen in de uitvaartzorg zeer belangrijk is.

Op het moment dat je bij nabestaanden naar binnen gaat, vraag je uit beleefdheid niet meteen naar de toestand waarin betreffende persoon is overleden. In veel gevallen krijg je in het mortuarium ook niets te horen van eventuele risico’s. En die risico’s zijn er altijd!

Denk daarbij aan contact met vocht, bloed, bacteriën en/of virussen. Ik had altijd wat handschoenen in mijn jaszak en gebruikte deze dan ook standaard. ‘Ja maar dat is voor de nabestaanden toch vreemd dat je een dierbare met handschoenen aanraakt en gaat verzorgen?’ Door vooraf te melden dat je dit doet uit oogpunt van eigen veiligheid en hygiëne heb ik nog nooit vreemde blikken gezien.

Maar waar moet ik nou op letten om zeker te zijn van de juiste handschoenen? Dat stukje nemen we bij De Vene voor je ‘uit handen’. Wij letten er streng op dat onze handschoenen aan de juiste voorwaarden en normen voldoen.

Ten eerste bieden wij alleen nitril handschoenen aan. Nitril heeft verschillende voordelen: ze zijn latexvrij en dus allergievriendelijk en bestendig tegen chemicaliën. Daarnaast zitten ze comfortabel en houd je gevoel bij je handelingen. Maar dat zijn geen voorwaarden zal je zeggen.

Nee dat klopt, daarvoor zijn contacten met de juiste leveranciers en kennis van normeringen belangrijk. En dat is precies wat wij voor je doen. Wij letten er bijvoorbeeld op dat ze een goede treksterkte hebben. Daarnaast controleren we de volgende belangrijke normen:

  • CE-markering: dit geeft aan dat de handschoenen aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen voldoet.
  • EN455: europese norm voor medische handschoenen (diverse classificeringen)
  • EN374: specifieke norm voor beschermende handschoenen tegen chemicaliën en micro-organismen (diverse classificeringen)

Het enige wat u hoeft te doen is de juiste maat en kleur te bepalen. Dat kan nu dus zeer voordelig bij De Vene. Voorkom dus dat u geen (goede) handschoenen meer hebt, met alle mogelijke gevolgen van dien voor u en uw medewerkers of collega`s.

 

Gerard Millenaar