Amish Uitvaarten

In onze serie van uitvaarttradities over de hele wereld mag deze natuurlijk niet ontbreken:
 
Begrafenistradities kunnen variëren op basis van regionale gewoonten, gebruiken in de gemeenschap en religieuze overtuigingen. Dit is nergens duidelijker dan in de gemeenschappen in de vlakte van Lancaster County, PA. De Amish-families die al meer dan 200 jaar Midden-Pennsylvania als hun thuis beschouwen, hebben unieke tradities ontwikkeld voor het gedenken en eren van hun dierbaren.
 
Over de Amish
De Amish zijn een conservatieve christelijke religieuze orde uit de doperse traditie in Zwitserland. In de jaren 1700 kwamen de eerste Amish-kolonisten naar Noord-Amerika en vestigden zich in wat nu Pennsylvania, Ohio en Indiana is. Volgens een onderzoek uit 2017 leven er meer dan 74.000 Amish in 497 verschillende gemeenschappen in Pennsylvania – de grootste concentratie van Amish ter wereld.
 
Een van de onderscheidende kenmerken van de Amish gemeenschappen is hun regelgeving op het gebied van technologie, transport en kledij. Hier in Pennsylvania zijn de belangrijkste methoden van vervoer voor de Amish fietsen, scooters, en paard en wagen. Vanwege deze culturele gebruiken worden de Amish gewoonlijk leden van de “Plain”-gemeenschappen genoemd.
 
Begrafenissen in de gemeenschap
De unieke gewoonten en tradities van de Amish komen tot uiting in de manier waarop zij de overledenen in hun gemeenschap eren. Het hele proces – van het voorbereiden van het lichaam tot de begrafenis duurt gewoonlijk 3 dagen en de hele Amish gemeenschap is erbij betrokken.
Het balsemen van het lichaam is toegestaan en wordt gedaan door een plaatselijke begrafenisonderneming, waarbij ervoor wordt gezorgd dat er geen make-up wordt aangebracht of cosmetische correcties worden aangebracht. Na het balsemen neemt de familie het over. Zij kleden de overledene in het wit en leggen hem of haar in een eenvoudige handgemaakte houten kist.
 
Net als de overledene die zij eren, is een Amish begrafenis een eenvoudige, sobere gebeurtenis. Het afscheid en de begrafenis vinden plaats in een familiehuis of schuur, afhankelijk van de grootte van de bijeenkomst. Er zijn geen bloemen of versieringen op een Amish begrafenis, en er wordt geen lofrede gehouden. In plaats daarvan is de begrafenisdienst vergelijkbaar met een typische Amish kerkdienst, met preken, gebeden en hymnen – alles in het Pennsylvania Dutch.
 
Amish Begraafplaatsen
Omdat de Amish geen kerkgebouwen hebben, hebben zij velden ingericht die door de gemeenschap als begraafplaats worden gebruikt. Er wordt een eenvoudige grafceremonie gehouden voordat de kist in het met de hand gegraven graf wordt neergelaten. Amish grafstenen zijn eenvoudig en zonder versiering. In plaats daarvan wordt een plattegrond van de begraafplaats gebruikt om de percelen bij te houden; deze plattegrond van de begraafplaats wordt vaak opgenomen in de plaatselijke kerkgids.
 
Het leven vieren in de Amish gemeenschap
Net als andere geloofs- en familiegemeenschappen in het land, zijn de gedenktradities van de Amish in Lancaster County een getrouwe afspiegeling van de overtuigingen en tradities van de gemeenschap. En plaatselijke begrafenisondernemers, monumentenbedrijven en leden van de grotere gemeenschap zijn bereid om hen te steunen bij het gedenken van hun dierbaren.
MINOLTA DIGITAL CAMERA