Jazzbegrafenis in New Orleans

Het is een van de prototypische beelden van New Orleans, Louisiana: de onstuimige, jazz-getinte begrafenisstoet. Door West-Afrikaanse, Franse en Afro-Amerikaanse tradities samen te smelten, vinden begrafenissen in New Orleans een uniek evenwicht tussen vreugde en verdriet, terwijl rouwenden worden geleid door een fanfare. De band speelt in het begin treurige klaagzangen, maar zodra het lichaam is begraven, verschuiven ze naar een vrolijke noot. Cathartische dansen is over het algemeen een onderdeel van het evenement, om het leven van de overledene te herdenken.

 

De Vene is een groothandel in uitvaartartikelen. Waar het in de regel gaat om productontwikkeling en de verkoop van onze producten. Hier is niets mis mee natuurlijk, maar…..

Er is meer dan producten en de verkoop daarvan. Het begrip uitvaart kent in alle volken en beschavingen een unieke cultuur. Vaak is de uitvaarcultuur een verlengde van het leven, waar ook ter wereld. Uitvaart: “waar leven en sterven samenkomen”. Daarom vinden wij het leuk om af en toe een bericht te plaatsen over de uitvaartcultuur door de wereld heen.

Volg ook onze blogs op: https://www.devene.nl/category/blogposts/ hier ziet u een verscheidenheid aan uitvaartcultuur door de wereld heen. Lees ze!