Pluktuinen op begraafplaatsen Altena

Geplaatst: 27 mei 2021 Omroep Brabant

De gemeente Altena laat op drie gemeentelijke begraafplaatsen bloemweides inzaaien. Nabestaanden mogen de bloemen die er groeien plukken en op het graf van hun dierbare leggen.Het gaat om een proef waarbij de gemeente, dorpsraden en lokale uitvaartondernemers samenwerken. Er worden witte en gele bloemen gezaaid die onderhoudsvriendelijk zijn en groeien in verschillende periodes, dat meldt Omroep Brabant.

Duurzaam rouwboeket
Veel mensen weten niet dat de veel bloemen in de supermarkt, tankstation of bloemenwinkel niet duurzaam zijn. De bloemen komen vaak uit verre landen. Bloemen uit een lokale pluktuin zijn heel duurzaam en het is ook nog eens goed voor bijvoorbeeld insecten. Het zou mooi zijn als andere begraafplaatsen het goede voorbeeld van de gemeente Altena volgen.