Blog – Eigen uitvaartkist maken

Naast het samenstellen van een uitvaartkist met zelf gekozen grepen, sluitingen en bekleding is het ook mogelijk zelf een uitvaartkist te maken. Hiervoor hebben wij bijvoorbeeld losse bekleding, welke op onze website te vinden is onder Producten > Uitvaartkisten > Bekleding en montage > Voor particulieren. Klik hier om direct een kijkje te nemen.
Deze bekleding is wat groter dan onze standaard maat, zodat het in de meeste gevallen past. Deze bekleding is compleet en bestaat uit een binnenbekleding, bodem, dekentje, kussensloop én een kussen.

Daarnaast zijn ook grepen voor de uitvaartkist los te bestellen. Neem contact met ons op voor informatie daarover. Normaal gesproken bevat een uitvaartkist acht grepen en acht sluitingen, maar dit is naar wens te maken. Soms hebben kisten bijvoorbeeld niet acht, maar zes, vier of zelfs maar twee grepen. Let hierbij wel op het tillen van de kist, met hoeveel mensen dit gedaan moet worden en wat praktisch is. Voor particulieren die losse grepen bestellen leveren we het bevestigingsmateriaal er bij.

De square sluitingen zitten verpakt per acht stuks, omdat onze uitvaartkisten acht gaten in het deksel en acht pluggen in de zijkant hebben. Alle andere sluitingen gaan wel per stuk en zijn ook mooi te combineren met bijvoorbeeld de vlindersluiting. De vlindersluiting kan bijvoorbeeld beschilderd worden door kleinkinderen en kan op een waxinelichthouder bewaard worden als aandenken.

Vragen over het maken van een uitvaartkist? Stel ze gerust via onze chat, per mail of telefonisch!

Contact