Trouwringen

Als je partner of dierbare overlijdt, was het vroeger gebruikelijk dat je zijn of haar ring eveneens ging dragen. Vaak droeg een weduwe of weduwnaar de ring van de overleden partner aan dezelfde vinger, maar dan achter de eigen trouwring. Zo zag iedereen meteen dat iemand zijn of haar partner was verloren. Tegenwoordig laat een achtergebleven partner van de ring vaak een sieraad maken en draagt deze bijvoorbeeld als hanger om de hals. Daarnaast komt het dragen van twee ringen in veel kringen nog steeds voor.

Zo is er de mogelijkheid twee ringen om te smeden naar één ring. Ook kunnen daar andere sieraden, zoals een gekregen ketting of bijzondere oorbellen in worden verwerkt. Op deze manier kan er één samengestelde herdenkingsring worden gemaakt, hiervoor vindt u op onze website sieradendoosjes en juwelenzakjes.

Sieraden (of andere spullen zoals kleding of een knuffel) zijn ook te verwerken in een schilderij of ander kunstwerk. Zo kunt u bij ons een digitaal contouren portret of een herinneringsbox met digiportret laten maken.