200 Jaar slapen? Klinkt als een droom

Stel dat je na tweehonderd jaar wakker zouden worden, dan zou je een enorme ‘future-shock’ krijgen. Het is wel te voorspellen dat er de komende honderden jaren veel gaat veranderen. Maar hoe het precies gaat worden weten we natuurlijk niet.

Het doel van cryonisme is het behoud van de identiteit van de patiënt na de dood. Als het klopt dat bewustzijn en persoonlijkheid wordt behouden in de structuur van de hersenen, dan moet het mogelijk zijn om deze later weer terug te krijgen. Dit kan alleen als de structuur goed behouden kan worden door bijvoorbeeld invriezen. Een verder ontwikkelde wetenschap zou de schade aan het lichaam kunnen herstellen zodat de patiënt na ontvriezing weer verder kan leven.

Door het proces van invriezen ontstaat er grote schade aan het lichaam. Op dit moment kunnen we het proces van invriezen niet ongedaan maken. Cryonisten weten dat ze bij de huidige invriesprocedures rekenen op technologie die in de toekomst nog ontwikkeld moeten worden.

Het probleem bij het invriezen is dat er tijdens de afkoeling beschadigingen ontstaan in de structuur van het weefsel en door scheuren in het celmembraan. Het zou een enorme doorbraak zijn als we die procedure technologisch konden leren beheersen door middel van nanotechnologie. Nanobots, superkleine robotjes op moleculaire schaal, zouden dan in grote getale in het lichaam kunnen worden ingebracht en daar de reparaties aan de cellen kunnen verrichten.

Klinkt dit als Science-Fiction of als een droom die in de toekomst uit kan komen?

 

 

Bij De Vene denken we graag na over de toekomst. We zijn graag de tijd vooruit met innovatieve ideeën en producten. Heeft u een idee, een plan van aanpak of simpelweg een gedachte om een product of dienst te optimaliseren? Neem dan contact met ons op om het beste uit uw idee te halen. Met de juiste voorbereidingen en de juiste samenwerking kunnen we het samen ontwikkelen.