De verzorgingskoffer; wat doen we daar eigenlijk mee?

De verzorgingskoffer voor overledenen. Een begrip in de branche. Al zo lang wij weten worden verzorgingskoffers gebruikt voor de laatste zorg in thuissituaties of in het uitvaartcentrum. Waar zal het gebruik van deze koffers vandaan komen? Van huisartsen en specialisten is natuurlijk bekend dat ze al decennia, of zelfs eeuwen, gebruik maken van tassen en koffers om medische hulpmiddelen mee te kunnen nemen.

Wij verwachten dat de verzorgingskoffer voor de uitvaartsector hieruit voort is gekomen. Om de laatste zorg in de woonhuizen te verlenen moesten spullen meegenomen worden. Wat is dan handiger dan een koffer? Tot de jaren ’90 van de vorige eeuw was een verzorging vaak niet meer dan het wassen en kleden van de overledene. Er werden spullen van de mensen zelf gebruikt, zoals een wasteil, water, een washand en een handdoek. Vanaf de jaren ’90 is de kennis over hoe een overledene verzorgd kan worden toegenomen. Opleidingsinstituten ontstonden en cursussen werden gegeven. Ook tijdens deze cursussen passeerde de verzorgingskoffer natuurlijk de revue. Wat zit er in, en hoe kan alles gebruikt worden?

Ook anno 2022 maken we nog steeds gebruik van verzorgingskoffers voor de verzorging van overledenen. Door de jaren heen zit de koffer steeds voller. Daarom is een goede organisatie van uw spullen belangrijk. Inmiddels bieden wij een vijftal type koffers aan:

  • De standaard verzorgingskoffer met een standaard vakken verdeling
  • De Solid verzorgingskoffer. Deze is groter en heeft meer plaats voor alle artikelen.
  • De verrijdbare koffer met een telescopisch handvat
  • De camouflage / visagie koffer
  • De Fastkit koffer voor gebruik bij bijvoorbeeld de thuiscontrole

De Solid koffer heeft een vakkenverdeling die eenvoudig aangepast kan worden. Ook is deze stevig. Dit geeft een beter overzicht van uw spullen en ziet er netter uit zoals u op de foto hieronder kunt zien:

Ook heeft deze koffer meerdere attributenhouders in het deksel en is de koffer hoger, waardoor er meer spullen in kunnen, zoals visagie-artikelen. Welke koffer u ook zoekt. Wij kunnen u adviseren. Bij De Vene hebben wij een jarenlange praktijkervaring in het verzorgen van overledenen. U kunt zelf de inhoud van de verzorgingskoffer bepalen.

Wij bieden een uitgebreide keuze. Informeer bij ons en sturen u een overzicht van de inhoud. U kunt er op rekenen dat de inhoud van de koffer bij De Vene meer dan toereikend is en nergens zo uitgebreid wordt aangeboden.

Bekijk de koffers hier.