Islamitische centra

In Islamitische centra gebeurt vaak veel meer dan we ons realiseren. Er wordt bijvoorbeeld bijles gegeven in reguliere schoolvakken maar ook in de Arabische taal. Opvang van de minder bedeelden en uitdelen van voedsel aan deze groep. Maar natuurlijk ook het samenkomen op vrijdag en het vrijdaggebed versterken de gemeenschapszin.

Geboorte en sterven zijn, zoals in iedere religie, erg belangrijk. In de moskee of het Islamitisch centrum wordt steeds vaker voorzien in een ruimte om de rituele bewassing uit te voeren. De eisen voor goede faciliteiten in deze ruimte worden steeds hoger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een RVS mortuarium blok (keukenblok speciaal voor mortuaria), een wasmachine, een goede verzorgingstafel / bewassingstafel met een hoog-laag functie, doorstroomfaciliteit, douchefunctie en speciale platen voor een betere doorstroming. Maar denk ook aan een gekoelde ruimte met een op maat gemaakt invoerrek waar kisten of verzorgingsschalen in- en uitgevoerd kunnen worden, een plafondlift om de overledene te kunnen tillen / verplaatsen etc.

De Vene wordt ingeschakeld voor alle faciliteiten in de bewassingsruimte waar de rituele wassingen plaatsvinden. Vaak is dit al in een vroeg stadium als de bouw of verbouw nog in de eerste fase is. Afvoeren, stroompunten e.d. worden in zo`n gesprek besproken maar natuurlijk ook de gewenste faciliteiten die er moeten komen. In de tussentijd houden we regelmatig contact om tot een goede uitvoering te komen. In het proces en de uitvoering voorzien wij vaak in een stuk maatwerk omdat iedere situatie anders is.

Voor de inrichting van een bewassingsruimte in de Moskee of Islamitisch centrum zijn wij de partner waarop u terug kunt vallen. Neem contact op met ons voor informatie of een offerte.