De Vene ontwikkeld en bouwt koelingen zelf

Als sinds de start van De Vene ontwikkelen en bouwen wij koelingen volledig in eigen beheer. Je kunt dan ook met recht spreken van een “De Vene koeling” Dat we dit in eigen beheer doen is een bewuste keuze. Alleen zo kunnen wij de kwaliteit die we nastreven volledig monitoren en het beste bieden aan onze klanten. Het is niet voor niets dat wij vijf jaar garantie geven op onze koelingen!

RVS als basis

Als basis voor onze koelingen kiezen wij voor keramisch gestraald RVS als materiaal . Dit is ook een bewuste keuze. RVS geleidt de kou optimaal waardoor de koelplaat snel gekoeld is en de motor niet te zwaar belast wordt om de koelplaat koud te houden. Ook de motor-bekapping vervaardigen wij uit keramisch gestraald RVS. Op keramisch gestraald RVS zie je minder snel vingers en het is goed en hygiënisch te reinigen. In de basis is RVS niet zwaarder dan kunststof. Ook is RVS vormvaster dan kunststof (trekt niet krom onder invloed van temperatuurwisselingen) en wordt het niet broos door temperatuur of licht-invloeden. Dit is waarom wij vasthouden aan RVS als materiaalkeuze.

Verschillende koelsystemen

De Vene ontwikkelt verscheidene koelsystemen om overledenen op te kunnen baren. Dit kunnen koelingen zijn om een kistopbaring te koelen, om een bedopbaring of andere directe contact-opbaring te koelen of een combinatie van beide. Denk hierbij aan kistkoelingen of koeltafels, blaaskoelingen en natuurlijk multikoelingen en MultiFlex koelingen met een gekoelde hoofdsteun. Kijk hier voor ons assortiment aan koelsystemen voor de uitvaartbranche.

Thuisopbaring met koeling uniek in de wereld

In Nederland vinden we het heel gewoon dat er thuis opgebaard kan worden met een mobiel koelsysteem. Veel mensen, ook in de uitvaartbranche, weten niet dat dit uniek is. Nergens in de wereld wordt zoveel thuis opgebaard als in Nederland. Sterker nog, in veel landen is een thuisopbaring niet mogelijk en/of gebruikelijk. Veel branchegenoten uit het buitenland vinden, mede om dit gegeven, dat Nederland voorop loopt in de mogelijkheden rondom een uitvaart. Hier mogen we best trots op zijn.

Gebruik koelsystemen

Onze mobiele koelsystemen kunnen overal gebruikt worden. In een uitvaartcentrum, funerarium, 24-uurs afscheidsruimte etc. Maar natuurlijk ook voor een thuisopbaring. De wens van de familie én de voorkeur van de uitvaartonderneming bepaalt welk type koeling er per situatie wordt gebruikt. Dit kan sterk uiteen lopen.