The Coffin Club

Rotorua, Nieuw Zeeland

In 2010 is Katie Williams gestart met de Kiwi Coffin Club. Ze vond dat afscheid persoonlijker kon, door het maken van een persoonlijke uitvaartkist. Zelf had ze geen enkele ervaring met het maken van uitvaartkisten, dus vroeg ze een timmerman om mee te werken aan haar project.

Veel mensen willen het kiezen van een uitvaartkist niet overlaten aan hun nabestaanden en sluiten zich daarom aan bij The Coffin Club. Ook zij maken nu hun eigen uitvaartkist. De één maakt een uitvaartkist in het thema van popsterren, de ander met legerprint en de volgende schildert bijzondere plaatsen die ze heeft bezocht in haar leven. De uitvaartkisten worden heel speciaal en persoonlijk gemaakt, iedereen verwerkt iets van zichzelf in het maken van de kist.

Naast het maken van uitvaartkisten word The Coffin Club een wekelijkse ontmoeting tussen de mensen. Ze praten er over leven, over het dagelijks leven, maar ook over sterven. Ze leren dat het niet alleen hoeft en er mensen om je heen zijn die om je geven. Dit maakt het een fijne plek voor ouderen, om elkaar te ontmoeten.

Het grote succes van The Coffin Club in Nieuw-Zeeland wordt steeds bekender, waardoor het zich verspreidt naar Australië, Amerika en andere landen. Daar worden uitvaartkisten gemaakt met bijvoorbeeld gerecyclede pallets of een combinatie van verschillende houtsoorten.

Ook een persoonlijke uitvaartkist? Met onze ‘Levensloop’ kist komen uw eigen foto’s op de uitvaartkist en mt de ‘Persoonlijke groet’ kiest u een print die precies bij u past. Ga dan bijvoorbeeld voor uw favoriete instrument, dier of sport. Kijk voor meer informatie op: https://www.devene.nl/product-categorie/uitvaartkisten/persoonlijk/

Rotorua, Nieuw-Zeeland