Shoppen naar uitvaartbenodigdheden

Zie: https://www.uitvaartbranche.nl/58397

 

Weten jullie het nog? 24 cent per sms’je was heel normaal. Woorden werden afgekort, niet voor het gemak, maar omdat je anders boven de 160 tekens uit kwam en dubbel moest betalen.
Tegenwoordig doen we alles online. Een bericht, foto of video is zo verstuurd. De supermarkt brengt de boodschappen thuis, een pakketje kan vaak nog dezelfde dag in huis zijn.
Ook leveranciers van uitvaartartikelen gaan met de tijd mee. Het online bestellen van een set schragen, een asverstrooier of een verzorgingskoffer is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Zo is de webshop van De Vene bijvoorbeeld ingedeeld in product categorieën. Hierin kan gezocht worden naar het gewenste artikel en kunnen de opties worden vergeleken.
Sommige producten, zoals uitvaartkisten, kunnen niet op de webshop besteld worden.
Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden, wat betreft de samenstelling van een uitvaartkist. Hiervoor kan men een offerte aanvragen, met de offerte ’knop’.

Naast producten vind je onze gegevens, wie we zijn, wat we doen, sfeerimpressies van projecten, maar ook een informerende blog en nieuwsoverzicht.

Het grote voordeel van een webshop is natuurlijk tijd. Ten eerste kunnen er 24/7 bestellingen worden geplaatst. Dus, shop wanneer het jou uitkomt! Ten tweede, het webshop account onthoudt je gegevens. Inloggen en je hebt alles bij de hand. Ook oudere bestellingen zijn hier gemakkelijk terug te zien. Ten derde, bestellen en direct veilig betalen. Niet achteraf een factuur toegestuurd krijgen om dat vervolgens over te maken, maar direct via iDeal of Bancontact.

Daarnaast is ons hele assortiment direct zichtbaar. Door een duidelijk overzicht van alle categorieën is het gewenste product zo gevonden. Weet je al precies wat je nodig hebt? Zoek dan in de zoekbalk voor jouw gewenste product.

‘Tegenwoordig doen we alles online’ zoals eerder geschreven in dit artikel. Maar achter deze webshop zitten natuurlijk gewoon echte mensen. Die de bestellingen met zorg verwerken, picken in het magazijn, inpakken en op de post doen. Bij aanvraag van een offerte bellen we graag even met de klant, om erachter te komen welk product het meest geschikt zou zijn. Als het even niet lukt met bestellen? Bel ons. Als je een vraag hebt over een product? Bel ons. Als je niet weet welk product je precies moet hebben? Bel ons. Dan lossen we het samen op! Mensen helpen mensen.

Bedankt voor het lezen en je interesse. Graag tot ziens op www.devene.nl

Jan, Arno, Gerard, Marco, Andreas, Sifra, Martin, Lambert, Harold, Jari, Nees, Wim, Gerrit, Giel