Coffin It Up

Pahrump, Nevada, United States of America

Het bedrijf Coffin It Up, gevestigd een uurtje ten westen van Las Vegas, is gespecialiseerd in het maken van ‘coffin furniture’, oftewel uitvaartkistmeubelen. Ze maken bedden, keukenkastjes, boekenkasten, bureaus, salontafels, klokken en zelfs spiegels in vorm van een uitvaartkist. Daarnaast verkopen ze tassen, reiskoffers en sieraden, allemaal in de vorm van uitvaartkisten.

Bryan Schoening was meubelmaker van beroep en werkte dus veel met hout. Zijn dochter vroeg of hij voor haar Halloween feestje op school een uitvaartkist wilde maken. En dan geen ‘casket’, maar een ‘coffin’. ‘Caskets’ zijn de typische Amerikaanse uitvaartkisten zoals wij die nu kennen, met een tweedelig scharnierend deksel. ‘Coffins’ zijn traditionele uitvaartkisten met zes zijden. Deze zijn dus smal toelopend aan het hoofdeinde en worden ook wel eens het Belgisch model genoemd.

De tuin van Bryan en Dusty lijkt net een begraafplaats. Overal staan grafstenen, skeletten, paspoppen en nep-lijken. Vaak denken mensen dat het opgezet is voor Halloween, maar het spektakel is het hele jaar door te bekijken.

Naast Coffin It Up hebben nog meer mensen over de hele wereld producten gemaakt in de vorm van uitvaartkisten, zoals coffin speakers en een coffin pooltafel.

Ga voor onze typische Amerikaanse uitvaartkisten (Caskets) naar: Amerikaanse kisten

Voor de uitvaartkisten met een Belgisch model (Coffins) hebben we verschillende mogelijkheden:

Pahrump, Nevada, United States of America