Welke coördinaten? Natuurbegraafplaats

Op een natuurbegraafplaats worden mensen midden in de vrije natuur begraven. De graven liggen niet in gebruikelijke rijen, er zijn geen afzettingen en geen aangeharkte perkjes. De nabestaanden mogen zelf een plaats uitzoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij een jonge plant, als teken van nieuw leven, of bij prachtige bloemen die zich elk jaar opnieuw laten zien.

Grafstenen zijn vaak niet toegestaan op een natuurbegraafplaats. Alleen gedenktekens zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een zwerfkei of een boomschijf met inscriptie. Natuurbegraafplaatsen worden echt overgelaten aan de natuur. Wanneer de overledene is begraven krijgen de nabestaanden een grafakte met de coördinaten. Zo is de overledene altijd terug te vinden, ook zonder grafsteen.

Op natuurbegraafplaatsen worden ook eisen gesteld aan de uitvaartkist. De uitvaartkist, mand of wade moet gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Onze gevlochten uitvaartkisten zijn uitermate geschikt voor natuurbegraafplaatsen.
Daarnaast moet ook de bekleding van de uitvaartkist milieuvriendelijk zijn, zoals bijvoorbeeld ongebleekt katoen, linnen of natuurvezel. Neem hier een kijkje voor onze eco kistbekleding.