Amerikaanse uitvaartkist

In Amerika maken ze gebruik van metalen of kunststoffen binnenkisten. In Nederland is dit volgens de wet niet toegestaan en zijn dus ook de zogenaamde ‘Amerikaanse’ uitvaartkisten gewoon gemaakt van hout. Soms wordt in Amerika of andere landen gebruik gemaakt van kartonnen binnenkisten. Alléén de kartonnen binnenkist gaat mee met de overledene. De buitenkist kan worden hergebruikt.

Amerikaanse lijkkisten hebben een scharnierend deksel. De twee losse delen kunnen afzonderlijk van elkaar open en dicht worden gezet. Zo kun je er voor zorgen dat alleen het bovenste gedeelte van de opbaring zichtbaar is.
Sommige Amerikaanse kisten worden gesloten met een speciaal sleuteltje, welke bij de kist geleverd wordt.

Luxe is wat Amerikaanse uitvaartkisten typeert. Ze worden bijvoorbeeld voorzien van graveringen in het hout of een afbeelding aan de binnenkant van het deksel.

Ga naar www.amerikaansekist.nl voor meer informatie over Amerikaanse uitvaartkisten.

United States of America