De nieuwe manier van opbaren: watermethode

Een kindje hoort na de geboorte dicht bij de moeder te zijn en daar willen wij het zo lang mogelijk houden. De wateropbaring is een methode waarbij de foetus langer en mooier bewaard kan blijven. Met een wateropbaring kunnen de vader, moeder en eventueel broertje(s) en/of zusjes(s) op een waardevolle manier afscheid nemen.

Door de wateropbaring neemt het kindje de natuurlijke foetushouding aan. Vaak is een prematuur geboren foetus een beetje donker van kleur. Door het koude water trekt dit weg en wordt het mooi roze van kleur. Ook eventuele losse velletjes of losse huidlagen verdwijnen. De kwetsbare huid van het baby’tje neemt een kleine hoeveelheid water op, waardoor de foetus niet vervormd en juist iets ‘voller’ lijkt.
Echter, de watermethode komt vaak neer op een plastic bakje kraanwater met het kindje er in, bewaard in de koelkast. Wij vonden dat dit anders moest kunnen en zijn op zoek gegaan naar een andere methode om een prematuur baby’tje op te baren.

Met de speciaal ontwikkelde prematuurkoeling kan de temperatuur van het water in het acrylaatbakje constant worden gehouden. U kunt dit zelf reguleren tussen 3 °C en 7 °C. Hierdoor kunnen ouders het kindje opbaren waar zij dit willen en hoeft hun kindje niet meer de koelkast in. Er is niet meer nodig dan het thermo-acrylaat bakje en de prematuurkoeling.
Het meubel is speciaal ontworpen voor geboortecentra en kraamafdelingen in ziekenhuizen. Het meubel met de geïntegreerde koeling kan naast het bed van de moeder blijven staan, zodat moeder en kind samen zijn.